Prodajni Pogoji

Politika varovanja osebnih podatkov

Varesi d. o. o. spoštuje zasebnost uporabnikov in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene s svojega spletnega mesta obdelovala v skladu z vsakokrat veljavnimi predpisi na področju varstva osebnih podatkov.

Obdelava osebnih podatkov

Smatra se, da uporabnik, ko vnese svoje podatke v spletni obrazec z namenom registracije in/ali nakupa, ki jih na spletnem mestu ponuja Varesi d.o.o., s tem podaja soglasje, da se njegovi osebni podatki obdelujejo za namene, ki jih je izbral. Če si želite ogledati našo spletno stran, pridobimo naslednje podatke, ki jih potrebujemo s tehničnega vidika, da vam našo spletno stran prikažemo in zagotovimo stabilnost in varnost: ime in priimek, kontaktni e-poštni naslov, uporabniško ime, kontaktni telefon, IP naslov, podatke za izdajo računa (ime in priimek, naslov in poštna številka ter davčna številka pravne osebe), zgodovna naročil, datum in ura povpraševanja, vsebina zahteve (konkretna stran), status dostopa/statusna koda HTTP, jezik in različica programske opreme brskalnika.

Podatke, ki nam jih boste posredovali, bomo uporabili za izvedbo naročila. Registrirani uporabniki lahko kadarkoli po prenehanju uporabe storitve zahtevajo izbris svojih podatkov iz uporabniških strani. To storijo tako, da nam s pisno izjavo sporočijo zahtevo za izbris iz uporabniških strani. Zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov v okviru te politike zasebnosti bomo varovali tudi v primeru izbrisa iz uporabniških strani.

Varovanje osebnih podatkov

Varesi d.o.o. spoštuje zasebnost uporabnikov in se zavezuje, da bo osebne podatke pridobljene na spletnem mestu skrbno varovala v skladu z veljavno zakonodajo in internimi akti. Pridobljenih osebnih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam ali jih uporabljala za drug namen, kot je opravljanje storitev, ki jih je naročil uporabnik. Varesi d.o.o. lahko osebne podatke uporabnikov svojega spletnega mesta razkrije le na podlagi zakonske osnove, v primeru preiskave ali zaščite pred delovanjem, ki bi bilo škodljivo za družbo. Varesi d.o.o. je sprejel ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zaščito vseh osebnih podatkov, ki jih posredujete, pred naključnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo, uničenjem ali dostopom nepooblaščenih oseb. Preverjamo učinkovitost naših ukrepov za varstvo podatkov in jih nenehno izboljšujemo v skladu z najsodobnejšimi tehnologijami.

Piškotki

Upravljalec spletnega mesta Varesi d.o.o. uporablja piškotke za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. Uporabljamo tudi piškotke, izdane s strani Google inc.

Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik, z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje.

Katere piškotke uporabljamo:

Ime piškotka

Namen

Podjetje

Čas piškotka

PHPSESSID

Za vzpostavitev uporabniške seje in delovanja piškotkov

Piškotek naše spletne strani

dokler ne zaprete brskalnika

cookies_agreed

Nastavitev sprejema uporabe piškotkov

Piškotek naše spletne strani

2 leti

__utma

Statistika ogledov spletne strani

Google Analytics

2 leti

__utmb

Statistika ogledov spletne strani

Google Analytics

30 minut

__utmc

Statistika ogledov spletne strani

Google Analytics

dokler ne zaprete brskalnika

__utmv

Statistika ogledov spletne strani

Google Analytics

2 leti

__utmz

Statistika ogledov spletne strani

Google Analytics

6 mesecev

__atuvc

Statistika ogledov spletne strani

Google Analytics

2 leti

__utmmobile

Statistika ogledov spletne strani

Google Analytics

2 leti

has_js

Sporoča naši spletni strani ali imate v brskalniku omogočen javascript, da se vam vsebina izpisuje v primerni obliki

Piškotek naše spletne strani

dokler ne zaprete brskalnika

Piškotke lahko sprejmete ali zavračate – tudi tiste, ki se uporabljajo za sledenje spletnim mestom – tako da izberete ustrezne nastavitve brskalnika.

Rok hrambe osebnih podatkov

Vsi osebni podatki, ki so predmet obdelave na spletnem mestu Varesi d.o.o., se bodo obdelovali in hranili le toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili posredovani. Po izpolnitvi namena obdelave upravljavec zagotavlja, da bodo osebni podatki izbrisani. Roki hrambe so odvisni od vrste storitve, ki jo je uporabnik naročil na spletnem mestu.

Poročanje o kršitvah varnosti osebnih podatkov

Varesi d.o.o. bo skladno z veljavno zakonodajo morebitne incidente (vdore v sisteme in druge hujše kršitve), do katerih bi prišlo pri obdelavi osebnih podatkov in bi ogrožale pravice in svoboščine posameznikov, le-te prijavila nadzornemu organu (Informacijskemu pooblaščencu) v 72 urah od trenutka, ko bi za dogodek oz. kršitev izvedela. V primeru, da bi se presodilo, da ima lahko incident velik negativen vpliv in bi lahko predstavljal tveganje za pravice in svoboščine posameznika, čigar osebni podatki so bili nezakonito obdelani, bo Varesi d.o.o. obvestil tudi posameznike, katerih osebne podatke so nezakonito obdelale nepooblaščene osebe.

Upravljalec osebnih podatkov in odgovorna oseba

Upravljalec podatkov je Varesi d.o.o. Na vprašanja uporabnika o zaupnosti uporabnikovih podatkov, načinu zbiranja in uporabi podatkov ali želje po dodatnih informacijah, bo odgovorila odgovorna oseba za varstvo podatkov Varesi d.o.o..

Kontaktni podatki upravljalca:

VARESI d.o.o.
Cesta v Gorice 2A
1000 LJUBLJANA
Tel.: 01/505 75 81
E-pošta: prodaja@varesi.si
 

Plačilne metode oz. ponudba

  • Ponudba - Če ste se odločili za ponudbo, Vam bomo med delovnim časom poslali ponudbo z artikli, ki ste jih izbrali v spletni trgovini.
  • Plačilo po predračunu - Če ste se odločili za plačilo po predračunu, bomo na elektronski naslov prejemnika računa poslali predračun z vsemi podatki. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun bo blago odposlano na naslov za dostavo. 
  • Plačilo po povzetju – Plačilo po povzetju je primerno, če želite plačilo ob prevzemu naročenega blaga.

Do popolnega plačila izdelkov iz posameznega naročila ostanejo naročeni izdelki v lasti Varesi d.o.o., čeprav so že bili dostavljeni kupcu. V primeru neplačila oz. nepopolnega plačila ima Varesi pravico, da od kupca zahteva vračilo izdelka v brezhibnem stanju.

Ponudnik izda račun, ki je ob garancijskem listu veljaven dokaz za reklamacijo oz. servisni poseg.

Cene v spletni trgovini

 Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila in pod zgoraj navedenimi pogoji. Navedene cene veljajo le za nakupe v Spletni trgovini Varesi in se lahko razlikujejo od cen v Varesi razstavno-prodajnem salonu.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Če cena na strani ni vpisana Vam bomo poslali ponudbo z ceno.

Veljavnost akcijske ponudbe

 Roki veljavnosti akcije, ki se med sabo lahko razlikujejo, so navedeni oz. veljajo do razprodaje akcijskih zalog.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od dobave blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov narocila@varesi.si. Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v 30 dneh po pisnem sporočilu, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne kupnino brez stroškov dostave v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v roku 30 dni od prejetja sporočila o odstopu od pogodbe.

Kupec mora blago vrniti na naslov: 

VARESI d.o.o.
Cesta v Gorice 2A
1000 LJUBLJANA

Garancija

 Vsi izdelki v Spletni trgovini Varesi imajo garancijo uvoznika oziroma proizvajalca ter zagotovljeno servisiranje in rezervne dele na sedežu podjetja Varesi d.o.o.. Za uveljavljanje garancije in servisno vzdrževanje se lahko obrnete na naš servis VARESI d.o.o.. Pri uveljavljanju garancije veljajo garancijski pogoji, navedeni na garancijskem listu, ki je priložen vsakemu izdelku. Garancija praviloma ne velja za: potrošni material kot so šobe, vodila, tekočine itd. Garancija se uveljavlja s kopijo računa in garancijskim listom. Vse tovarniške okvare in pomanjkljivosti, ki bi nastale v garancijskem roku, bomo na servisu odpravili brezplačno. Servis za izdelke izven garancije je zagotovljen za obdobje 5 let, če z zakonom ni drugače določeno.

Garancija preneha veljati v naslednjih primerih:

  • neupoštevanje navodil za uporabo
  • popravilo, ki ga je opravila nepooblaščena oseba,
  • vgraditev neoriginalnih sestavnih delov izdelka,
  • malomarno ravnanje z izdelkom,
  • poškodbe, nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe

V primeru, da želite dodatne informacije v zvezi z garancijo se lahko obrnete na narocila@varesi.si.

Dobavni rok 

 Spletna trgovina Varesi želi čim bolj ustreči željam vseh kupcev, zato vam kupljeno blago v vrednosti nad 100€ pošljemo brezplačno na vaš naslov. Če je izdelek na zalogi, je dobavni rok največ dva delovna dneva od prejetja elektronskega obvestila na vaš e-poštni naslov, da je vaše naročilo odposlano, v nasprotnem primeru pa ustrezno dlje.

Dostavo tehničnih plinov v velikih jeklenkah izvajamo v lasti režiji na področju Ljubljane in bljižne okolice. Plin je dostavljen v roku 24 ur.

Cenik dostave

Dostavna služba: GLS

Cenik dostave
TežaDostavaDostava z odkupnino
 brez DDVz DDVbrez DDVz DDV
do 30 kg3,50 €3,54 €4,0 €4,27 €

 

Ob nakupu nad 100€ je dostava brezplačna do 30kg. Za pakete težje od 30kg in za blago, katerega se ne sme pošiljati po GLS, je potreben lastni prevzem oziroma po dogovoru.

Cena, zaloga ter podatki o artiklu

 Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, objavljenih na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko značilnosti izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takšnem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. 

Pritožbe in spori

 Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti narocila@varesi.si ali po klasični pošti na naslov:

Varesi d.o.o. - Spletna prodaja
Cesta v gorice 2a
1000 Ljubljana

 Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je pritožbo prejel, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga ves čas obveščati o poteku postopka. Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov.