Elektroda wolfram RDEČA 2,4

Šifra izdelka: elektroda_rdeča_24
Elektroda wolfram RDEČA 2,4

 

 

 

 

 

Rdeče volframove elektrode (AWS klasifikacija EWTh-2) vsebujejo najmanj 97.30 odstotkov volframa in 1,70 do 2,20 odstotkov torija. To so danes najpogosteje uporabljene elektrode in priporočene zaradi svoje dolge življenske dobe in enostavnosti uporabe. Torij povečuje kvaliteto oddajanja elektronov, kar izboljšuje vžig obloka in omogoča večji tok. Ta elektroda deluje daleč pod temperaturo taljenja, kar se kaže v precej nižji stopnji porabe in odpravlja tavanje obloka za večjo stabilnost. V primerjavi z drugimi elektrodami, elektrode s torijem vlagajo manj volframa v zvar, tako da je kontaminacija zvara manjša.
Te elektrode se uporabljajo predvsem za AC varjenje tanke pločevine aluminija in material tanjši od 1,5 mm) in DC varjenje karbonskega jekla, nerjavečega jekla, niklja in titana.
Torij se enakomerno razprši po celi elektrodi, kar pomaga elektrodi ohraniti oster rob, idealna oblika elektrode za varjenje tankega jekla.

Opomba: Torij je radioaktiven, zato morate vedno upoštevajte proizvajalčeva navodila, opozorila in varnostni list (MSDS – Material Safety Data Sheet).

V kompletu škatlica z desetimi elektrodami!

Redna cena brez DDV: 32,00€
Redna cena z DDV: 39,04€
Akcijska cena z DDV: 35,14€